Algemene informatie

Ons bindweefsel bevindt zich overal in het lichaam. Door ongevallen, blessures, slechte voeding of na operaties kan het bindweefsel spanning blijven vasthouden waardoor de beweeglijkheid en de flexibiliteit van je lichaam afneemt en er lichamelijke klachten ontstaan zoals hoofdpijn, rug- en nekklachten.

Ook door emoties kunnen we spanning vast gaan houden. In ons leven maken we allerlei situaties en confrontaties mee die we soms niet goed kunnen verwerken. Dit kunnen grote ingrijpende gebeurtenissen zijn die sterk bepalen hoe we ons voelen, denken en reageren maar ook op het eerste gezicht kleinere gebeurtenissen die ons bezig blijven houden, waar we tegenaan blijven lopen.

Dit is in ons lichaam terug te vinden, er kunnen klachten ontstaan zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slecht slapen, gespannenheid, een nerveus, overbelast of opgejaagd gevoel, onverklaarbare buikklachten, niet lekker in je lichaam voelen, alsof de rek er uit is en de belastbaarheid weg is.

Als er niets verandert kan dit uiteindelijk leiden tot burnout of depressieve gevoelens.

Met craniosacraal therapie wordt je bindweefsel behandeld met zachte manuele technieken. Het lichaam kan de spanning los gaan laten zodat het weefsel zijn flexibiliteit terug krijgt en zijn ondersteunende functie verbetert.

Je lichaam heeft zijn eigen wijsheid en kan meestal met ondersteuning en zachte manuele technieken zijn eigen weg weer vinden. Soms is er meer nodig. In welke situatie zit je nu, wat zou je anders willen en hoe kan dat vorm krijgen? Of wil er iets gevoeld worden wat lang niet gevoeld kon of mocht worden?

Ook voor deze vragen is er ruimte bij craniosacraal therapie. Lees verder op deze website voor meer inhoudelijke informatie over het craniosacrale systeem en de behandeling.

Klik hier om de digitale folder van cranio-nederland te downloaden.