top of page
osteopath-der-eine-iastm-technik-durchfu

Fasciamobilisatie met IASTM

IASTM staat voor "Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization", een benadering die wordt gebruikt in de fysiotherapie en revalidatiegeneeskunde om spier- en gewrichtsgerelateerde aandoeningen te behandelen. Het is een vorm van manuele therapie waarbij tools worden gebruikt om de beweeglijkheid van zachte weefsels zoals spieren, pezen en fascia te verbeteren, pijn en ontsteking te verminderen en zo het genezingsproces te versnellen.

In mijn praktijk gebruik ik speciaal ontworpen instrumenten die over de huid worden bewogen met gecontroleerde druk. Hierdoor kunnen verklevingen, littekenweefsel en andere restricties in fascia (bindweefsel/spieren etc.) worden losgemaakt.

De reden dat ik deze techniek wens in te zetten in mijn praktijk is dat ik merk dat er af en toe iets meer nodig is dan alleen cranio, een iets diepere mobilisatie van fascia en spierweefsel. Hiertoe zet ik dan graag deze tools in tijdens een aparte behandelsessie.

Een leuk feitje: Mijn vader was beroepsmatig metaalbewerker en hij werkte o.a. met chirurgisch staal. Hij heeft de tools gemaakt die ik in mijn praktijk gebruik.

Foto IASTM tools
bottom of page