Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken. Soms krijg je alleen advies, soms ook een behandeling.

 

Fysiotherapie bij Fascinerend Lichaamswerk, nét een beetje anders!

 

Zoals je ook kunt lezen bij Over mij, werk ik inmiddels ruim 18 jaar als fysiotherapeut. Velen van mijn collega's hebben zich tijdens hun werkjaren gespecialiseerd door middel van aanvullende opleidingen, ik heb dat ook gedaan. Mijn grootste affiniteit gaat uit naar de wat meer complexe en langdurige aandoeningen, ook wel somatisch onverklaarbare klachten genoemd. Meestal is er via de medische weg geen verklaring voor gevonden óf er is wel een diagnose gesteld maar is er geen echt passende behandeling voor. Vaak komen mensen dan bij de fysiotherapeut die hun belastbaarheid probeert te verbeteren door middel van manuele behandelingen, oefentherapie en leefstijladviezen. Ik vind dat enorm belangrijk. Het vak fysiotherapie vind ik prachtig maar ik voel ook dat ik bij zoveel aandoeningen en klachten niet kom bij de essentie van de klachten. Ik heb het gevoel dat ik met randvoorwaarden bezig ben, dat ik om de brei heen draai dat ik eindeloos hetzelfde aan het doen ben en eigenlijk soms geen steek verder kom. Daarom ben ik verder gaan zoeken. En craniosacraaltherapie kwam op mijn pad. Met craniosacraaltherapie voelt behandelen voor mij heel anders. Daar kan ik vaak wel meer naar de essentie van een probleem, nee, beter nog, ik spreek de innerlijke wijsheid van het lichaam aan en daarmee het zelf-herstellend vermogen. Kan ik dan alle problemen zo oplossen? Nee, natuurlijk niet maar ik kan wel veel meer dan voorheen. Daarbij voelt het vervullend dat ik naast het beïnvloeden van het fysieke lichaam óók op psycho-emotioneel vlak op een heel zachte manier impact kan hebben in het voelen, doen en laten van cliënten. Dat is namelijk een belangrijk onderdeel van het onderhouden van klachten en dat is juist wat we willen veranderen, toch?

 

Wat betekent dat voor mijn behandelingen?

Heel concreet: ik behandel niet alle lichamelijke klachten.

En hoe weet jij nou welke lichamelijke klachten ik wél behandel? Kom jij in aanmerking voor een behandeling op mijn tafel?

Ik geef je geen rijtje van welke klachten wel en niet, omdat dat gewoon veel te ingewikkeld zou zijn. Globaal kan ik zeggen, dat wanneer je bijvoorbeeld een acute sportblessure hebt, ik je zal doorverwijzen naar een andere fysiotherapeut waarmee ik graag samenwerk. Stel nou dat die sportblessure een terugkerend probleem is, dan zou het kunnen zijn dat ik wel degelijk aangrijpingspunten voor therapie zie en je dus kan en wil behandelen. Ingewikkeld? Ja, misschien voor jou wel een beetje. Voor mij echter, is het heel helder. Ik wil je heel graag telefonisch spreken voorafgaand aan de eerste behandelsessie. Zo kan ik snel beoordelen bij wie jij het beste terecht kunt met jouw klachten en kunnen we direct een eerste globale intake doen alvorens we een afspraak maken.