Hieronder vind je een aantal blogs die ik heb geschreven met korte praktijkverhalen. Allemaal met een specifiek onderwerp.

Geniet van de korte verhalen. Misschien herken je er sommige dingen in of vind je de informatie interessant. Omdat het korte verhalen zijn, is de inhoudelijke klachtinformatie niet compleet. Dat is ook niet mijn doel. Ik wil je graag laten zien wat cranio kan doen in bepaalde specifieke gevallen. Ieder klacht is anders. Ieder mens is anders, een individu!

Migraine

J., een jongeman van 27 jaar, komt in mei ’22 op de praktijk met de vraag of craniosacraaltherapie kan helpen bij zijn migraineklachten. Hij heeft sinds 2015 bijna wekelijks een episode van hoofdpijn met steken achter het oog en in het hoofd en heeft er regelmatig braakneigingen van. Hij neemt er een smelttablet pijnstiller voor en dit helpt na ongeveer 8 uur de meest hevige pijn te verzachten. Zelf heeft hij het gevoel dat zijn nek er wat mee te maken heeft.

Lees meer »

Tinnitus

Tinnitus wordt ook wel oorsuizen genoemd. Als je tinnitus hebt, dan hoor je een geluid dat er eigenlijk niet is. Zoals een piep, een ruis of een fluittoon. Niet iedereen met tinnitus hoort hetzelfde geluid. Zo kan het klinken als sissen, zoemen, brommen, piepen, fluiten, rinkelen, klikken, knisperen of ruisen. Maar het kan bijvoorbeeld ook een combinatie van hoge en lage tonen zijn. Of het ritme van je hartslag hebben.

Lees meer »

Frozen shoulder

Iedere fysiotherapeut weet dat dit een lastige diagnose is: frozen shoulder. Het is het “bevriezen” van het schoudergewricht, wat gemiddeld genomen 3 fases doorloopt: bevriezen, bevroren en ontdooien. Dit hele proces van ontsteking en verkleving van het gewrichtskapsel kan tot wel 3 jaar duren, wat meestal enorme last in het dagelijks leven van de cliënt veroorzaakt. De oorzaak van deze klacht is niet geheel duidelijk, er zijn wel protocollen ontworpen voor (schouder)fysiotherapeuten om het “te behandelen”. Informeren, uitleggen, sturen en begeleiden is globaal wat je kunt doen, waaronder onder andere ademhalingsoefeningen en aërobe training ter verbetering van de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van de cliënt.

Lees meer »