Bij Fascinerend Lichaamswerk is de fysiotherapie nét even anders.

 

Zo werk ik ‘ongecontracteerd’. Dat betekent dat ik als therapeut geen contract heb met zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars stellen veel regels en vereisten voor vergoeding van de behandelingen en vaak worden er te lage tarieven gegeven voor behandelingen.

Voor de cliënt betekent dit dat je de zorgfactuur zelf moet betalen. Vaak krijg je een percentage vergoed van een behandeling. Op dit moment geldt dit bij Fascinerend Lichaamswerk alleen voor fysiotherapie.

 

Ik voel dat de regelgeving van de zorgverzekeraar me beperkt in mijn manier van werken. Het raakt aan mijn kernwaarden van hoe ik de hoogste standaard kan behouden voor mijn behandelingen. Vandaar mijn keuze om geen contracten af te sluiten. Wat zijn de voordelen?

 

Ik heb alle aandacht voor de cliënt i.p.v. voor papierwerk

Om onder contract te (blijven) werken, moet een therapeut zich bij zorgverzekeraars verantwoorden met stapels papierwerk. Door zonder contract te werken, schrap ik een groot deel van deze tijdrovende administratie van mijn dagelijkse takenlijst. Zo heb ik meer tijd, waardoor al mijn aandacht uitgaat naar de beste zorg voor jou en mijn andere cliënten.

 

Ik kan ongelimiteerde behandeling geven

Gecontracteerde fysiotherapeuten werken ‘prestatiegebonden’. Het is minder positief dan het klinkt, namelijk: de cliënt moet na een x aantal behandelingen klachtenvrij zijn. Lukt dat niet, dan kan dat leiden tot sancties vanuit de zorgverzekeraar. Een mens is geen robot en ik wens het aantal behandelingen te kunnen geven dat volgens mij én de cliënt gewenst is om tot het beoogde resultaat te komen, in vrijheid. 

 

Ik geef dus een behandeltraject op maat

Zonder tijdsdruk kan ik problemen benaderen vanuit een holistisch perspectief. Ribklachten kunnen hun oorsprong bijvoorbeeld vinden in het middenrif. Zelfs als we zo’n achterliggende oorzaak pas later ontdekken, ben ik niet gebonden aan een vooraf vastgesteld traject en kan ik de diagnose – en daarmee de behandeling – bijstellen, zodat jij de beste begeleiding krijgt naar herstel.

 

Langere behandelduur

Bij een behandeling op maat hoort een passende behandelduur. Waar de gecontracteerde therapeut de volledige behandeling in een kort tijdsbestek van bijvoorbeeld 25 minuten doet, verschilt dat bij mij per situatie. Ik geef er de voorkeur aan om 45 minuten te plannen voor een fysiotherapiebehandeling en 75 minuten voor een craniosacraalbehandeling. Dat geeft me de ruimte om voldoende aandacht te geven aan de cliënt en waar deze voor komt.

 

Korter behandeltraject

Behandeling op maat en langere behandelsessies, en toch een korter behandeltraject? Door meer tijd en aandacht te investeren in een behandeling, wordt het rendement van mijn behandelingen groter. Ik kan meer tot de kern van een klacht komen en deze grondiger benaderen. Hierdoor kan het zijn dat een traject veel korter wordt. En daarmee ook gunstiger.

 

Dit leidt tot hogere zorgkwaliteit

Niet iedereen kan of wil zelf betalen voor behandelingen. Dat kan ik begrijpen. Toch maak ik deze keuze omdat ik op deze manier de hoogste kwaliteit van zorg kan bieden. Dat is een van mijn kernwaarden in mijn werk en daar komen mensen voor.

 

Mocht je nog vragen hebben over vergoedingen van de zorg die ik verleen, dan kun je contact opnemen.