J., een jongeman van 27 jaar, komt in mei ’22 op de praktijk met de vraag of craniosacraaltherapie kan helpen bij zijn migraineklachten. Hij heeft sinds 2015 bijna wekelijks een episode van hoofdpijn met steken achter het oog en in het hoofd en heeft er regelmatig braakneigingen van. Hij neemt er een smelttablet pijnstiller voor en dit helpt na ongeveer 8 uur de meest hevige pijn te verzachten. Zelf heeft hij het gevoel dat zijn nek er wat mee te maken heeft.

 

Hij heeft diverse behandelvormen geprobeerd, waaronder fysiotherapie en osteopathie. Helaas hielp dit niet.

Deze jongeman is muzikant en bij muzikanten zie je nog weleens een bepaalde voorkeurshouding ontstaan, waardoor spierspanning en -tonus in onbalans raakt in het lichaam. Dit liet zich ook direct aan mij zien toen ik hem ging behandelen. Vermindering van de beweging van zijn bekken. En verhoogde spierspanning in zijn schouder en nek.

 

Na 4 craniobehandelingen waarbij ik voornamelijk heb ingezet op het ontspannen van spieren, corrigeerde de beweeglijkheid van zijn bekken zich als vanzelf. Het drukpunt waarvan hij last had in zijn bovenrug/schouder triggerde de migraine niet meer.

 

Na een half jaar kwam hij nog een keer, omdat hij wilde weten hoe het er nu voorstond in zijn lichaam. Hij vertelde dat hij in het afgelopen half jaar nog maar eens in de 2 maanden een migraineaanval had gehad. Beduidend minder dan voor de behandelingen.

 

Beiden zijn we heel tevreden met het resultaat!

 

Migraine kan zich in vele vormen voordoen. Dit praktijkverhaal is uiteraard niet representatief voor álle soorten van migraine. Wil jij weten of craniosacraaltherapie iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op. Dat is de kortste weg naar duidelijkheid voor jou.